George Maior, actual ambasador al Romaniei in SUA si fost director SRI, a declarat luni, referitor la scrisoarea transmisa de Rudolph Giuliani, actual avocat al presedintelui Donald Trump, ca aceasta este expresia unui lobby initiat de forte interesate sa apere persoane cu probleme cu justitia.

"Domnul Giuliani este un personaj spumos si extrem de combativ in discutiile din SUA. Nu stiu daca mai este avocatul domnului Trump. Verificati acest lucru. In orice caz, ea (n.r. - scrisoarea) este expresia unui lobby initiat de anumite forte, care sunt interesate de apararea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justitia", a spus Maior, intrebat despre scrisoarea transmisa de Giuliani presedintelui Klaus Iohannis, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si premierului Viorica Dancila.

In ceea ce priveste protestele din 10 august, el a afirmat ca nu a sesizat o perceptie ''mai deosebita'' din partea Administratiei americane.

"Eu incerc in cadrul acestui dialog sa promovez interesele noastre strategice, de securitate, economice, politice. Nu am avut discutii despre acest lucru. Nu am sesizat vreo perceptie mai deosebita din partea Administratiei americane", a afirmat ambasadorul.

Pe de alta parte, el nu a dorit sa se pronunte asupra evaluarii anuntate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, privind activitatea procurorului general Augustin Lazar.

Ambasadorul George Maior a fost prezent luni la Reuniunea diplomatiei romane.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.