Procurorul sef al DIICOT, Felix Banila, a declarat miercuri, la RFI, ca nu a existat la DIICOT nicio sesizare in legatura cu o presupusa tentativa de asasinat la adresa presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

"Va pot spune, din ce am verificat pana acum, ca nu am avut (...). Se pare ca nu am avut nicio sesizare in sensul acesta. La prima vedere, va pot spune ca nu am avut asa ceva si v-as recomanda sa va interesati si la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru ca omorul nu e de competenta noastra. Omorul ar fi de competenta noastra doar in conditiile in care e comis de un grup infractional organizat (...) Or, din ceea ce a declarat presedintele Camerei Deputatilor la acel interviu, nu a oferit suficiente elemente pentru a caracteriza grupul celor patru la care se referea ca fiind unul structurat, organizat, in sensul prevazut de Codul Penal. Plus ca dansul a mai facut o afirmatie in sensul ca s-a cercetat aceasta fapta. N-a spus altceva. A fost o chestie extrem de ...vaga", a spus Banila la RFI, potriit Agerpres.

Intrebat daca este posibil ca DIICOT sa se autosesizeze in acest caz, Banila a afirmat: "La momentul acesta, nu avem suficiente elemente. Ciudat este, pentru mine si pentru colegii mei, de ce nu s-a adresat noua, daca avea mai multe chestiuni. Si ne opreste si afirmatia ca s-ar fi cercetat o astfel de fapta".

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marti ca anul trecut asupra sa a avut loc o tentativa de asasinare.

Intrebat la Antena 3 daca se doreste sa fie omorat, daca este amenintat cu moartea si daca are informatii ca s-ar pune la cale asasinarea sa, Dragnea a declarat: "Am avut anul trecut o tentativa, in aprilie. (...) Au venit patru straini in Romania, au fost cazati la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, si au stat trei saptamani aici. Ma rog, am scapat, dar asta nu inseamna ca mi-am luat paza sau o sa-mi iau paza".

Dragnea a precizat ca s-au facut cercetari cu privire la aceasta tentativa. "Stiu ca s-a cercetat, mai departe nu stiu", a mai spus Dragnea, fiind intrebat daca exista un dosar in legatura cu acest caz.

El a mai sustinut ca cei patru straini au fost platiti de "un om foarte celebru in lume".

Chestionat daca se gandeste la omul de afaceri George Soros, Dragnea a raspuns: "Nu, nu ma gandesc la el, el se gandeste la mine. Nu ma gandesc eu la el. (...) Dar nu stiu daca aici era asta".

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.