Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor sustine ca legea permite maximum doua imputerniciri pentru directorul ANP, Marian Dobrica, iar ministrul a semnat ilegal inca una.

Sindicalistii sustin ca ministrul Justitiei "dezinformeaza grosolan" opinia publica, realitatea fiind ca, de cand acesta este in functie, a blocat concursurile pentru ocuparea posturilor de director de penitenciare dupa ce le-a anutat pe site-ul institutiei, imputernicind, in schimb, intr-un mod lipsit de transparenta, in functii de conducere, ofiteri pe care sa-i poata controla discretionar la fiecare sase luni.

"Tudorel Toader l-a imputernicit ilegal pentru cel ce-al 3-lea mandat in functia de director general al ANP pe comisarul sef Marian Dobrica, desi in urma cu doar cateva luni se pronuntase n sensul incetarii unor astfel de practici ca fiind ilegale, iar directorul general anuntase in Consiliul de conducere al ANP masuri in acelasi sens, dupa discutarea in prealabil a aspectelor tehnice si a alternativelor cu ministrul", sustin reprezentantii FSANP, potrivit News.ro.

Sindicalistii au spus ca au depus o actiune in instanta pentru suspendarea si anularea Ordinului ministrului justitei 1543/2018 care "acorda in mod ilegal" cea de a treia imputenicire, ceea ce este contrar prevederilor legii.

De asemenea, acestia sustin si ca au sesizat organele de urmarire penala referitor la infractiunea de uzurpare de calitati oficiale, avand in vedere ca Marian Dobrica indeplineste acte legate de o calitate pe care in drept nu o poate avea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.