Partidul Miscarea Populara condamna refuzul conducerii Camerei Deputatilor de a convoca o sesiune extraordinara a Parlamentului pentru a investiga modul brutal al fortelor de interventie de a reprima protestul pasnic al romanilor din Diaspora din 10 august.

"Ne asteptam la acest refuz, PSD a fugit dintotdeauna de responsabilitate. Cu toate acestea, faptul ca social-democratii incearca sa ingroape orice incercarea de a dezbate cu seriozitate abuzurile din Piata Victoriei este revoltator si nu face decat sa sporeasca suspiciunea implicarii lor in infiltrarea in multime a provocatorilor. Mai intai, au trimis-o pe Viorica Vasilica in concediu, astfel incat vina sa cada pe altcineva, in cazul de fata – Jandarmeria; astazi, refuza convocarea plenului Parlamentului. Totul, pentru a nu fi fortati sa se infatiseze in fata unei Comisii de ancheta parlamentara, asa cum ar fi firesc", a declarat presedintele PMP, Eugen Tomac intr-un comunicat de presa.

Prin urmare, PMP solicita infiintarea de urgenta a unei Comisii de ancheta parlamentara cu participarea tuturor institutiilor implicate pentru a investiga evenimentele zilei de 10 august din Piata Victoriei.

"Este esential sa aflam cine a trimis provocatorii in Piata Victoriei si, la fel de important, modul in care Guvernul a ales sa dispuna masurile de interventie impotriva populatiei pasnice in noaptea de 10-11 august. Trebuie sa existe o minima concordanta intre declaratiile publice si actiune. Alianta PSD-ALDE este insa o alianta de lasi, in frunte cu presedintele lor, Liviu Dragnea", a conchis Eugen Tomac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.