Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, ca presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a refuzat nejustificat sa convoace sesiunea extraordinara si a afirmat ca PSD doreste musamalizarea "abuzurilor grosolane".

"Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a refuzat nejustificat sa-si exercite atributiile si sa convoace sesiunea extraordinara care a fost solicitata de o treime dintre parlamentarii PNL si parlamentarii celorlalti parteneri din Opozitie. (...) Presedintele Camerei Deputatilor, dl. Liviu Dragnea, nu se poate ascunde in spatele Biroului permanent. (...) Refuzul convocarii sesiunii extraordinare arata faptul ca PSD vrea sa musamalizeze toate abuzurile grosolane care au fost facute, toate actiunile indreptate impotriva integritatii fizice a cetatenilor romani care au fost dictate din ordinul politic al PSD. (...) Faptul ca nu se realizeaza aceasta sesiune extraordinara este vina exclusiva a presedintelui Camerei Deputatilor, dl. Liviu Dragnea, care arata inca o data ca nu da doi bani pe regulamente, pe democratie si ca mai este si las si fricos si fuge de orice fel de raspundere pasand raspunderea neconvocarii sesiunii extraordinare pe umerii unei persoane", a spus Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

El a reamintit ca solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor a fost depusa martea trecuta, cu trei puncte pe ordinea de zi - constituirea comisiilor de ancheta privind "reprimarea brutala a manifestatiei din 10 august" si "neindeplinirea atributiilor legale de catre factorii guvernamentali responsabili in combaterea pestei porcine" si depunerea unei motiuni simple impotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

"In conformitate cu Regulamentul Camerei Deputatilor, cel care trebuia sa faca convocarea sesiunii extraordinare este presedintele Camerei Deputatilor. Liviu Dragnea nu numai ca nu a convocat sesiunea extraordinara pe parcursul saptamanii trecute, asa cum avea obligatia conform Regulamentului Camerei Deputatilor, dar astazi, intr-un gest suprem de lasitate si de lipsa de responsabilitate, a dat o decizie prin care i-a delegat unui vicepresedinte al Camerei Deputatilor, doamna Moldovan Mihalcescu, sotia consilierului oficial sau neoficial al lui Dragnea - Horia Mihalcescu - (...), atributiile de presedinte. Mai mult decat atat, a fost convocat Biroul permanent al Camerei fara ca solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare sa fi fost finalizata prin decizia presedintelui Camerei Deputatilor de convocare", a aratat Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Orban a precizat ca PNL cauta solutii de contestare a refuzului presedintelui Camerei de a convoca sesiunea extraordinara.

Presedintele liberalilor a sustinut ca, potrivit Regulamentului, in solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare trebuie depusa ordinea de zi.

"Nu se poate prevala presedintele Camerei si nimeni altcineva din Biroul permanent din majoritatea parlamentara de nerespectarea procedurii. Singurii care au incalcat procedura sunt cei de la PSD, mai precis presedintele Camerei Deputatilor, care a refuzat nejustificat convocarea sesiunii extraordinare", a spus Ludovic Orban.

El a aratat ca in Biroul Executiv al PNL au fost aprobate proiectele de hotarare privind constituirea celor doua comisii de ancheta si textul motiunii simple impotriva ministrului de Interne.

Orban a precizat ca PNL isi mentine toate proiectele propuse, exprimandu-si speranta ca va fi convocata o sesiune extraordinara a Camerei Deputatilor.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

"Eu cred ca Liviu Dragnea si-a pierdut increderea inclusiv in proprii deputati, pentru ca altfel nu vad niciun fel de motiv pentru acest refuz de convocare a sesiunii extraordinare", a sustinut presedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.