Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si-a delegat atributiile deputatului PSD Carmen Mihalcescu, vicepresedinte al forului legislativ, pe perioada cat se afla in concediu, a anuntat, luni, viceliderul grupului PNL, Dan Vilceanu.

"PNL a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei (20 - 24 august), solicitarea fiind semnata de 114 deputati (PNL, USR si PMP - n.r.) in data de 14 august. Domnul presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, avea obligatia sa convoace o sesiune extraordinara conform prevederilor regulamentului. Nu a facut-o, ba mai mult, astazi, isi deleaga atributiile doamnei Mihalcescu si suntem anuntati ca se face o sedinta de Birou permanent. Noi credem ca PSD si Liviu Dragnea incearca sa impiedice convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei pentru ca din actiunile pe care le-a desfasurat nu a dorit, practic, convocarea. Obligatia convocarii revine presedintelui la solicitarea unei treimi dintre deputati, formularea fiind absolut regulamentara. (...) Dragnea a calcat in picioare Regulamentul si continua sa se comporte, asa cum ne-a obisnuit pana acum, ca pe mosia PSD", a spus Vilceanu la Parlament.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor este in desfasurare, pe ordinea de zi aflandu-se solicitarea PNL, USR si PMP de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputatilor in perioada 20-24 august.

Vilceanu a adaugat ca pentru sesiunea extraordinara, Opozitia a cerut constituirea unei comisii de ancheta privind evenimentele din 10 august din Piata Victoriei si o motiune simpla impotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, scrie Agerpres.

Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a explicat ca pentru o sesiune extraordinara convocarea trebuie facuta din timp.

"Acum jumatate de ora am primit o foaie prin care aflam ca toate atributiile sale sunt delegate unui vicepresedinte al Camerei, ceea ce inseamna ca (Liviu Dragnea - n.r.) fuge de aceasta responsabilitate. (...) Nu poti sa chemi Parlamentul de astazi pe astazi. Convocarea trebuie facuta din timp", a afirmat Ardelean.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.