Politica19 August 201816:07

Lectura de un minut

Hidrologii au emis, duminica, o noua serie de atentionari Cod galben de inundatii ce vizeaza bazine hidrografice din cinci judete situate in Transilvania si Moldova. 

Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), pana la ora 23:00, ca urmare a precipitatiilor inregistrate, a celor prognozate si a propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri ale debitelor si nivelurilor, cu depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele hidrografice: Trotus - bazin amonte S.H. Onesti (judetele Harghita, Bacau si Covasna), Prahova - bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetul Prahova) si Olt - bazin amonte S.H. Feldioara (judetele Brasov, Covasna si Harghita).

In acelasi timp, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare si pe cursurile: Trotus - bazin superior amonte S.H. Goioasa, Teleajen - bazin superior si mijlociu, respectiv Olt - bazin superior amonte S.H. Sancraieni, informeaza Agerpres.

Atentionarile au fost deja transmise de catre INHGA catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala "Apele Romane", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa Siret, Buzau - Ialomita si Olt, respectiv Sistemele de Gospodarire a Apelor Brasov, Harghita, Bacau, Covasna si Prahova.

Citeste si:
Alertă de vreme rea: Cod PRTOCALIU și GALBEN de vijelii și ploi...
Alertă de vreme rea: Cod...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.