Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a spus intr-o postare pe Facebook, ca social-democratii ar intentiona sa infiinteze o comisie parlamentara de ancheta a protestelor din 10 august pentru a ascunde adevarul.

"Marti, 21 august, ministrul Carmen Dan si sefii Jandarmeriei ar trebui sa se prezinte in fata Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala pentru a fi audiati, conform principiului controlului parlamentar, in privinta interventiei din data de 10 august".

Dupa cum va puteti imagina, doamna Dan si ceilalti responsabili nu se vor prezenta, pentru ca fug de raspunsuri.


Din punctul meu de vedere, daca PSD ar fi cinstit pe acest subiect si ar dori aflarea adevarului, lucrurile s-ar desfasura in urmatoarea succesiune:

1. Marti doamna Carmen Dan si sefii din Jandarmerie ar veni in fata Comisiei de Aparare pentru a raspunde, conform legii, in fata Parlamentului. Ar fi doar inceputul unor audieri care pot include toate institutiile implicate.
2. In pararel, PSD ar accepta sesiune extraordinara urgenta si infiintarea unei comisii speciale, care sa vizeze insa legalitatea interventiei din 10 august, fapte concrete si evenimente, nu bazaconii politice (inacceptabile pentru CCR ca motiv de ancheta) precum "declaratiile presedintelui Iohannis". Ce sa cercetezi la niste declaratii - acordul predicatului cu subiectul, calitatea epitetelor folosite?



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.