Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca, daca se va reusi crearea unui pol politic anti-PSD cu ajutorul partidelor de opozitie, acest lucru nu inseamna si ca Miscarea Populara il va sustine pe Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat de presedinte al Romaniei.

Liderul PMP a enumerat alegerile care pot fi castigate de catre aceasta constructie politica - alegerile europarlamentare din 2019, alegerile locale si alegerile parlamentare din 2020, iar cand i s-a pus in vedere ca a omis alegerile prezidentiale, a raspuns: "La prezidentiale e simplu".

Intrebat daca acest lucru inseamna ca PMP il va sustine pe Klaus Iohannis pentru al doilea mandat de presedinte al Romaniei, Eugen Tomac a raspuns ca nu asta a vrut sa spuna si ca o astfel de decizie trebuie luata, pana la urma, in interiorul partidului.

"Nu am spus asta (ca PMP il va sustine pe Iohannis la alegerile prezidentiale - n.r.), am spus deocamdata ca singurul lucru care este obligatoriu este sa incepem sa discutam. Daca vom reusi sa fim rationali, sa cream aceasta structura mult mai devreme, vom fi mult mai credibili in ochii romanilor. Daca vom cauta scuze pentru tot felul de chestiuni, atunci si PMP va merge singur in toate celelalte batalii, si la europarlamentare si asa mai departe. (...) Nu ezit nimic, spun doar ce este realist, iar un candidat pentru o functie atat de importanta il decide un partid, nu il decide o persoana, iar eu reprezint un partid, si cand partidul va lua o decizie cu privire la optiunile noastre politice, pe orice constructie, atunci voi fi in masura sa le sustin", a explicat Tomac.
Eugen Tomac considera ca partidele de opozitie ar trebui sa formeze o alianta sau o coalitie, pentru a castiga toate alegerile, incepand cu anul 2019, scrie Agerpres.

"Daca in mod real vrem sa devenim o alternativa la actuala majoritate, suntem obligati sa incepem sa gandim in termeni pragmatici si sa si actionam in aceasta directie, pentru a constitui o alianta, o coalitie, un pol politic i-as spune eu anti-PSD, pentru ca in acest pol politic pot intra nu numai partide, pot intra si organizatii care militeaza pentru diferite obiective care sunt sustinute si de noi. Pentru ca eu sunt convins ca, daca vom reusi sa cream acest pol anti-PSD, vom reusi sa castigam toate bataliile electorale de acum incolo", a afirmat Tomac.

Tomac: De la seful Jandarmeriei Romane, asteptam scuze publice fata de cetatenii agresati

"In primul rand, a organizat o conferinta de presa inutila. De la seful Jandarmeriei Romane, asteptam sa ne prezinte in primul rand scuze publice fata de cetatenii agresati. In orice stat civilizat, seful unei asemenea structuri militare, care serveste comunitatea, cand institutia produce un asemenea derapaj, incepe prin a-si exprima regretele fata de cetateni. Am vazut un sef de institutie debusolat, tocmai de aceea cred ca exista o mare criza in cadrul Guvernului cu privire la acest subiect", a spus Tomac.
Citeste si:
VIDEO Laura Codruţa Kovesi, întrebată dacă va candida la prezidenţiale
 VIDEO Laura Codruţa Kovesi,...

Liderul PMP l-a acuzat pe Cucos ca ar fi incercat sa se victimizeze, cu toate ca, in opinia sa, institutia pe care o conducea "a comis un abuz extrem de grav".

"A avut o tentativa nereusita de a incerca sa politizeze acest subiect, incercand sa se victimizeze ca, vezi Doamne, citez: "am absolvit un examen, astept avizul CSAT". Nu era cazul si nici momentul in care sa se victimizeze seful Jandarmeriei Romane, in conditiile in care institutia pe care o conduce a comis un abuz extrem de grav si sunt convins ca, pe masura ce ancheta va inainta, vom afla lucruri cutremuratoare din cadrul acestei institutii", a mai spus Tomac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.