Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat marti, referindu-se la interventia jandarmilor din Piata Victoriei, de vineri seara, ca nu are ce sa-si reproseze si ca Jandarmeria si-a coordonat toata interventia sub supravegherea unui procuror militar care a fost in piata. Prim-procurorul Parchetului militar Ionel Corbu o contrazice. El spune ca niciun procuror militar nu a fost in Piata Victoriei in timpul interventiei jandarmilor de vineri seara, cand au avut loc violente.

Nu am ce sa-mi reprosez, am facut ceea ce trebuia sa faca un ministru de Interne responsabil. (...) Daca in urma verificarilor sau in urma sesizarilor vor reiesi si astfel de aspecte, bineinteles ca se vor lua masurile legale. Eu nu am incurajat niciodata nicun fel de abuz”, a declarat Carman Dan, care a precizat ca „ramane de actualitate” ce a declarat sambata, scrie News.ro.

Ea spus ca a auzit "foarte multe inventii care nu pot fi numite stiri" despre faptul ca ar fi constituit diverse celule, diverse comitete.

"Eu cred ca sunt unii care-si doresc cu orice chip sa scape de ministrul de Interne si de Guvern. Zic sa raminem intr-o stare de normalitatre. Ce am declarat atunci sustin si acum, pana la urma sunt acele verificari care se vor face, sunt la dispozitia organelor de ancheta, chiar imi doresc ca acestea sa-si faca treaba si sa stabileasca in ce mod ministrul si-a exercitat competentele plecand de la ideea pe care am sustiut-o si cu ocazia iesiiri mele de sambata, ca nu mi-am depasit in nciun fel competentele legale iar Jandarmeria si-a coordonat toata interventia in piata sub supravegherea unui procuror mlitar care a fost in piata", a afirmat Carmen Dan.

Prim procurorul Parchetului Militar o contrazice pe Carmen Dan

Intrebat, marti, daca poate confirma declaratiile publice facute de purtatorii de cuvant ai Jandarmeriei potrivit carora un procuror militar a gestionat situatia juridica a evenimentelor din PIata Victoriei, prim procurorul Parchetului Militar a negat aceasta informatie care de altfel a fost facuta publica si de ministrul de Interne Carmen Dan.

Vreau sa va comunic faptul ca in dupa amiaza zilei de 11 august s-a primit o solicitare din partea Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti si s-a si raspuns in sensul ca acest demers de a desemna un procuror sa faca parte din centrul de comanda mobila inaintat excede competentelor profesionale si deontologiei profesionale. (...) Va asigur ca nu. De la Parchetul Militar Bucuresti nu a fost niciun procuror care sa faca parte din centrul mobil de comanda”, a afirmat procurorul Ionel Corbu.

De asemenea, intrebat daca din punct de vedere legal la interventie ar fi trebuit sa fie prezent un procuror militar, Corbu a raspuns: "Sub nicio forma".

Sursa: News.ro


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.