Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, sustine ca nu sunt acceptabile violentele la un protest pasnic.

"Violentele la un miting pasnic, democratic, sunt inacceptabile, protestele pasnice sunt un exemplu de exercitare legitima a democratiei.

Sunt convins ca o mare parte dintre cei prezenti la aceasta manifestatie au dorit sa-si exercite dreptul fundamental la exprimare politica, insa este foarte important ca acesta sa nu escaladeze in violente.

Romania, ca stat membru UE, condus de un Guvern ales in mod liber, democratic, considera libertatea de exprimare un drept fundamental si tine cont de acest lucru in toate actiunile sale.

Imi exprim public regretul profund cu privire la existenta de raniti in randurile manifestantilor si jurnalistilor care isi exercitau profesia, dar si al fortelor de ordine.

In anul Centenarului, imi doresc ca tensiunile din societatea romaneasca sa nu escaladeze dincolo de dialog. In acest an festiv al Unirii noastre, trebuie sa ne amintim ca suntem un singur popor, ca ne dorim sa continuam ceea ce au inceput inaintasii nostri in 1918.

Ii asigur pe partenerii nostri euro-atlantici ca Romania ramane devotata principiilor si valorilor noastre comune si va continua sa actioneze in consecinta", a scris Melescanu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.