USR sustine ca PSD-ALDE este o guvernare acida pentru Romania, solicitand demisia de urgenta a sefului Jandarmeriei si a ministrului de Interne pentru spectacolul de brutalitate de la mitingul diasporei din Piata Victoriei.

"USR reclama ca Jandarmeria a devenit, vineri seara, garda lui Liviu Dragnea si a PSD, in loc sa isi indeplineasca misiunea de a asigura siguranta cetatenilor.

Romanii care au trimis anul trecut in tara 4,6 miliarde de dolari, o suma egala cu investitiile straine directe, au fost intampinati cu gaze lacrimogene, petarde si tunuri cu apa.

Jandarmii au folosit forta in mod abuziv si au provocat oamenii de la miting, in loc sa extraga din multime persoanele agresive si sa permita cetatenilor de buna credinta sa protesteze pasnic.

Piata Victoriei a fost inundata de gaze lacrimogene pentru a dispera oamenii care scandau impotriva PSD, chiar daca nu erau violenti. Jandarmii au gazat pe toata lumea, fara sa le pese ca erau copii, tineri, adulti sau batrani.

“Este un abuz incredibil cand un stat decide sa isi gazeze proprii cetateni care vin sa protesteze. Sunt copii plini de lacrimi si le curge nasul in mod teribil pentru ca niste jandarmi iresponsabili au hotarat sa dea cu gaze lacrimogene, in conditiile in care nu exista nicio violenta masiva”, a declarat presedintele USR Dan Barna.

La fel ca la OUG13, oamenii de buna credinta au fost atacati si prinsi la mijloc in confruntarile dintre jandarmerie si huligani. La fel ca atunci, huliganii au fost folositi sa sparga protestul pasnic al oamenilor care au venit sa-si strige nemultumirea fata de regimul Dragnea-PSD", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.