Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine ca formatiunea pe care o conduce "condamna orice forma de manifestare extremista si orice tip de agresiune, fizica sau verbala"

"Ce s-a intamplat noaptea trecuta pe strazile din Bucuresti a fost de o violenta inacceptabila. UDMR condamna orice forma de manifestare extremista si orice tip de agresiune, fizica sau verbala.

Protestul este un drept democratic fundamental, recunoscut. Pozitia noastra clara este ca nimeni nu ii poate pune in pericol pe cetatenii care doresc sa isi exercite acest drept - nici de fortele de ordine si nici grupurile care au ajuns pe strazile Bucurestiului cu intentia de a incita la violenta.

Ne asteptam ca autoritatile sa actioneze cu prudenta: sa investigheze corect si cu atentie fiecare caz de abuz, indiferent de care parte ar fi fost exercitat. Ne asteptam ca partidele politice sa nu manipuleze si sa nu exploateze, in scopuri politice, cauza sustinuta de zeci de mii de oameni.

Nu in ultimul rand, cerem Presedintelui Romaniei sa-si asume rolul constitutional, sa indemne la dialog si la calm, sa intermedieze situatia tensionata existenta intre diferite grupuri ale societatii. Cei care doresc sa protesteze, sa isi poata exercita acest drept, fara violenta'', a scris Klemen Hunor pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.