PSD dezaproba categoric actele de violenta care au deturnat demonstratia de vineri, 10 august, solicitand autoritatilor statului sa ancheteze de urgenta persoanele care au incitat la violenta si pe cele care au comis acte de agresiune, se arata intr-un comunicat de presa.
"Autoritatile statului trebuie sa stabileasca in ce masura actele de violenta din Piata Victoriei, care s-au soldat cu raniti si pagube materiale, au fost determinate de declaratiile, indemnurile sau chiar implicarea directa a unor partide si lideri politici din opozitie. Totodata, PSD solicita presedintelui Klaus Iohannis sa isi ceara scuze imediat pentru afirmatiile sale iresponsabile impotriva Jandarmeriei, care a actionat legitim si legal pentru a-i impiedica pe protestatari sa patrunda in Palatul Victoria. Este inacceptabil ca presedintele Romaniei sa faca o astfel de declaratie prin care submineaza autoritatea statului si indeamna la reluarea agresiunilor impotriva ordinii si institutiilor publice", sustin reprezentantii PSD, potrivit romanialibera.ro.

Totodata, PSD sustine ca respecta libera exprimare si dreptul cetatenilor de a demonstra in mod pasnic, dar respinge categoric interventiile politice prin care se incearca deturnarea manifestatiilor in actiuni violente, "cu scopul rasturnarii Guvernului si pentru inlaturarea puterii politice stabilita in mod legitim, prin alegeri libere si corecte".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.