Presedintele USR, Dan Barna, a tinut o conferinta de presa, sustinand ca ziua de 10 august a fost o zi neagra pentru democratia romaneasca, iar cei care au dat ordinele trebuie sa raspunda.

"A fost o zi neagra pentru democratia din Romania si este pacat ca purtatorul de cuvant (al Jandarmeriei - n.r.) a indraznit sa mai poarte uniforma dupa ceea ce a facut Jandarmeria ieri. Cerem demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, care a transformat Jandarmeria, o institutie gandita sa protejeze cetatenii, intr-un instrument de casa al PSD, cerem demisia sefului Jandarmeriei, Sebastian Cucos, si a prefectului Capitalei, Speranta Cliseru, consilierul doamnei Firea. Asta e ceea ce se intampla in Romania cand persoane condamnate penal, infractori, ajung sa conduca statul roman. Am ajuns in aceasta situatie pentru ca institutiile au fost confiscate", a sustinut Barna, citat de romaniatv.net.

Presedintele USR a tinut sa mentioneze ca formatiunea pe care o conduce va solicita desecretizarea ordinelor de dispozitiv.

"Este foarte bizar. Solicitam o comisie de ancheta a Parlamentului si o sesiune extraordinara pentru a clarifica cum s-a putut intampla fenomenul conform caruia jandarmii au fost foarte eficienti (...) in a fugari protestatari pasnici pe strazile laterale - si avem o serie de colegi care au fost agresati si loviti - si au fost incapabili sa extraga 20-30 de persoane agresive din masa de protestatari, iar, dupa evacuarea pietii, (...) minute in sir nu au intervenit acolo unde au fost incendiate terasele de pe Lascar Catargiu

Fara penali, diseara, vom fi si noi alaturi de cetateni in piata", a mai mentionat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.