Miscarea Romania Impreuna condamna ferm interventia brutala a Jandarmeriei si a celor care au ordonat aceasta interventie in forta impotriva unor protestatari pasnici in majoritatea lor covarsitoare.

"Condamnam ferm interventia disproportionata a fortelor de ordine cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa care au pus in pericol viata si integritatea oamenilor aflati in piata.

Sute de oameni au fost raniti in timpul acestei interventii ilegale si iresponsabile a autoritatilor. Sute de copii au inhalat gaze lacrimogene si alte substante degajate din avanposturile jandarmilor.

Ministrul de interne si toti sefii sai politici trebuie sa raspunda pentru aceste violente extreme nejustificate. Premierul Romaniei trebuie sa raspunda politic pentru fiecare roman care a avut de suferit in seara zilei de 10 august.

Lucrurile nu pot ramane asa, fiecare dintre cei responsabili trebuie sa dea socoteala pentru aceasta interventie periculoasa pentru integritatea cetatenilor romani", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.