Alina Gorghiu sustine ca Guvernul ar trebui sa ofere mai multe explicatii in ceea ce priveste legea pensiilor.

"De principiu e de bine ca cei din PSD au inteles ca nu trebuie sa mai apara la televizor pentru ca enerveaza lumea! Asta ar fi un pas supergresit cat timp mitingul diasporei bate la usa. Dar nici guvernare prin comunicate de presa nu prea se poate. Si in niciun caz cand este vorba despre o problema atat de mare si de serioasa ca legea pensiilor!

Pacat de conferinta de presa care nu va mai fi azi la Ministerul Muncii pentru ca prima intrebare ar fi fost legata de promisiunea aceea (evident amagitoare si falsa!) de dublare a pensiilor.

E nevoie de informatie clara: de exemplu ce se intampla cu pensiile NETE!

Dar pentru azi se pare ca milioanele de pensionari vor trebui sa se multumeasca cu un comunicat si cu un proiect de lege. Fara explicatii in plus, fara raspunsuri la intrebarile care deja se fac auzite.

De exemplu cat de ritmic vor mai fi majorate pensiile daca ele nu vor mai fi raportate la salariul mediu brut?

Sau daca este adevarat ca vor fi discriminate femeile prin noul mod de calcul si risca sa ajunga chiar la pensii cu pana la 30% mai mici decat barbatii (asa cum vad ca spun sindicatele!)...

Apoi ma gandesc si la faptul ca din aceasta lege noua nu trebuie sa lipseasca informatii si reglementari clare pentru persoanele care nu sunt acum la pensie dar vor incheia activitatea profesionala in urmatorii 10 – 15 ani. Asta pentru ca o lege noua a pensiilor este si pentru ei. Si trebuie sa le dea anumite garantii (deci nu vorbe si promisiuni!) ca vor avea parte de o pensie decenta", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.