Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat joi ca, in cazul in care ancheta Ministerului Justitiei nu va face lumina in cazul decesului fostului judecator Stan Mustata in penitenciar, sa se constituie o comisie parlamentara de ancheta.

"In masura in care ancheta declansata de ministrul Justitiei va putea sa aduca lumina, ar fi salutar. Sigur ca exista si o alta varianta care ar fi pana la urma de rezerva. Nu imi place sa folosesc mereu acest instrument, dar poate ca ar trebui sa constituim o comisie parlamentara de ancheta. Daca intr-adevarat judecatorul Stan Mustata stim care a fost situatia, avem cu toti cunostinta de presiunile la care a fost supus, de jocurile de culise care au avut loc si care probabil au dus la condamnarea sa. Sigur ca merita analizat acest lucru. Trebuie sa ma consult si eu cu colegii de la Senat, cu majoritate, cu partidele care alcatuiesc coalitia pentru a vedea daca considera oportun un astfel de demers", a declarat Tariceanu, intr-o interventie telefonica la Romania TV, potrivit Hotnews.

Tariceanu a spus ca acest deces nu este primul in sistemul penitenciar, amintind de cazul omului de afaceri Dan Adamescu.

"Acest lucru nu presupune nepasarea fata de sanatatea oamenilor si de conditiile in care traiesc si ma bucur ca totusi am vazut o reactie foarte prompta a ministrului Justitiei, prov. univ. Tudorel Toader, care a ordonat o verificare a tuturor penitenciarelor pentru ca sa se traga niste concluzii si astfel de situatii sa nu se mai intample. Moartea judecatorului Stan Mustata in penitenciar ca urmare probabila a lipsei de ingrijire, ca sa nu spus a relelor tratamente, dar a lipsei de ingrijire adecvata, nu este primul caz. Va aduceti aminte si cazul foarte mult mediatizat la vremea respectiva a lui Adamescu", a declarat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.