Ministrul Justitiei,Tudorel Toader, sustine ca, pe langa criteriile prevazute de lege, procurorul care fi desemnat pentru a ocupa functia de procuror-sef al DNA nu trebuie sa fie recomandat de cineva anume si „nu trebuie sa fi beneficiat de delegari sau promovari preferentiale”.

Intr-o interventie telefonica la Romania Tv, ministrul Justitiei a spus ca le recomanda tuturor procurorilor care au abilitati manageriale, indeplinesc conditiile prevazute de lege privind vechimea si sunt „atasati drepturilor si libertatilor fundamentale” sa se inscrie la concursul pentru ocuparea functiei de procuror-sef al DNA.

Tudorel Toader a tinut sa precizeze ca, pe langa conditiile prevazute de lege, cel care va fi desemnat trebuie sa corespunda si altor criterii, printre care si acela de a nu fi beneficiat de delegari sau promovari preferentiale.

Cel care va fidesemnat pentru a fi investit procuror-sef la DNA nu trebuie sa-l recomande cineva anume. Trebuie sa-l recomande caracterul sau, trebuie sa-l recomande experientele profesionale pe care le are, trebuie sa-l recomande atasamentul fata de valorile constitutionale, nu trebuie sa fi beneficiat de delegari sau promovari preferentiale. Cine indeplineste si aceste criterii care sunt firesti, care rezulta din exigentele acestei demnitati atat de inalte, sigur se poate inscrie in competitie pentru a fi desemnat”, a afirmat ministrul Justitiei, potrivit News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.