Presedintia considera ca rectificarea bugetara nu are nicio legatura cu necesitatea consolidarii bugetului national, ci este un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD, Guvernul apeland la o forma de sabotaj bugetar, a declarat marti Madalina Dobrovolschi, purtatorul de cuvant al sefului statului.

Rectificarea bugetara nu are nicio legatura cu necesitatea consolidarii bugetului national, ci este un instrument de sanctionare a institutiilor nesubordonate PSD, a spus Madalina Dobrovolschi, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

In ceea ce priveste reducerea bugetului Administratiei Prezidentiale, aceasta este o incalcare grosolana si o incercare de a bloca activitatea unei institutii fundamentale, cu consecinte grave asupra statului roman, a mai spus ea.

"Avem dovada clara ca reducerea bugetului este o decizie arbitrara, bazata pe ratiuni strict politice, astfel ca Guvernul il impiedica pe presedinte sa isi duca la indeplinire atributiile. (...) Reducerea bugetului Administratiei Prezidentiale este de natura sa duca la imposabilitatea organizaii Summitulu initiativei celor Trei Mari. Partenerii externi vor afla ca Guvernul blocheaza angajamentele tarilor noastre", a mai aratat purtatorul de cuvant al sefului statului.

De asemenea, Presedintia considera ca reducerea bugetului institutiei va avea impact negativ si asupra celoralte actiuni externe ale presedintelui.

"Presedintele PSD induce cu buna stiinta opinia publica in eroare, sustinand ca Administratia Prezidentiala a cheltuit doar jumatate din banii alocati", a mai spus Dobrovolschi.

Potrivit acesteia, presedintele Iohannis i-a trimis astazi ministrului Finantelor o adresa in care solicita modificarea fisei de rectificare bugetara, conform celor stabilite initial.

Administratia Prezidentiala, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si Serviciul pentru Protectie si Paza se numara printre institutiile de la care au fost taiate fonduri la rectificarea bugetara.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.