Deputatul PSD Catalin Radulescu spune ca partidul din care face parte are suficiente argumente pentru a-l acuza pe presedintele Klaus Iohannis de tradare nationala.


Catalin Radulescu sustine ca presedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit suspendat cu mult inainte de a anunta demiterea din functie a Laurei Codruta Kovesi.

"Decizia noastra in partid de a-l suspenda pe presedinte exista de mult timp. A fost la un pas de a se face aceasta suspendare cand nu a respectat decizia CCR de demitere a doamnei Kovesi. Am identificat sapte lucruri pentru care dansul este complet vinovat si care pot sta la baza oricarei decizii de suspendare.

Intentia a fost initial de suspendare pentru nerespectarea CCR. Iohannis a avut informatii din interiorul PSD si dimineata, cand voiam sa facem suspendarea, a revocat-o pe Kovesi. Actiunile care pot sta la baza acestei inalte tradari: Iohannis a facut actiuni care au dus la deservicii economice si strategice ale acestei tari.

Informatiile mincinoase spuse la televizor, pe care un presedinte nu are voie sa le faca, au facut o stare in interior si in exterior, mintind ca nu sunt bani de pensii si salarii, s-a creat o instabilitate economica care a dus la blocaje investitionale. Nimeni nu vrea sa vina cand un presedinte spune astfel de lucruri.

Nu am inceput cu cea mai grava: incitarea la schimbarea ordinii constitutionale. Iohannis a iesit permanent in strada, cere iesiri in strada cu atacuri impotriva guvernului. Ataca in permanenta premierul si guvernul, personal si prin intermediari cum este Orban.

A blocat in legislativ parlamentul permanent. Ataca orice fel de initiativa legislativa. Am avut pana acum o multime de presedinti si niciodata, nici macar Basescu, nu au atacat cum ataca dansul orice lege.

Cand creezi o instabilitate economica prin declaratiile pe care le faci e motiv de tradare nationala. Mai sunt chestiuni, de exemplu interesul pentru grupul Austria, care taie paduri in Romania. Are o multime de chestiuni, nu a respectat ordinea constitutionala, creeaza aceste atacuri impotriva guvernului si parlamentului. Isi doreste ca institutie sa fie create de strada.

Citeste si:
5 motive pentru care educația este esențială într-o societate
5 motive pentru care educația...

(...) Domnul Iohannis nu are nicio sansa sa mai prinda vreun mandat. Va vedea dansul iubirea asta de tara pe care crede ca o are folosind parghiile cu Germania, se va vedea nationalismul romanesc, care ii va transmite un mesaj anul viitor domnului presedinte", a declarat Catalin Radulescu, la Digi24.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.