Fostul ministru de Interne Vasile Blaga a declarat, sambata, referitor la cazul placutelor de inmatriculare cu mesaj anti-PSD, ca Politia Romana "plateste" pentru ca "politicul intrevine in mersul acestei institutii".

"De ce a intrat asa de usor (...), a trecut ca prin branza prin frontiera, in momentul in care avea doua seturi de placute? De ce a fost lasat, dupa ce a fost oprit de trei ori, sa circule si a fost oprit a patra oara si la ordin? Asa ceva nu am putut sa cred. Cu toate acestea, eu am mare incredere in Politia Romana. Chiar daca gresesc doi - trei oameni, nu inseamna ca ea este de vina. Pana la urma, asa se intampla cand platesti o institutie pentru ca anumiti oameni de acolo fac politica pentru ca intervine politicul in mersul acelei institutii", a spus Blaga, intrebat cu privire la cazul soferului care conducea un autoturism inmatriculat in Suedia cu numere personalizate ce continea un mesaj anti-PSD.

El a adaugat ca, atunci cand a fost ministru de Interne, le spunea celor din Politie ca "ministrii vin si pleaca", scrie Agerpres.

"Eu, cat am fost ministru de Interne, le spuneam celor din Politie un lucru, le-am spus: Ministrii vin si pleaca, lungimea bastonului nu se schimba. Sa priceapa daca vor sa priceapa. (...) Vedeti unde au dus lucrurile pentru ca din cauza politizarii excesive a PSD asupra acestui subiect? Ca daca stateau in banca lor... in sfarsit. Ieri, la Cluj, zeci de mii te tineri strigau acelasi lucru", a adaugat Blaga.

La inceputul saptamanii, Brigada Rutiera a anuntat ca soferului autoturismului cu numere preferentiale inmatriculat in Suedia, i s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de "conducere pe drumurile publice a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania", fapta prevazuta de art. 334, alin. (4) din Codul penal. Vineri, politistii au anuntat ca vor propune clasarea dosarului.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.