Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, sambata, ca presedintele Klaus Iohannis lanseaza critici la adresa Guvernului, intr-o incercare de "reabilitare a PNL", acuzandu-l pe seful statului ca se afla deja in campanie electorala.

"Oamenii, cred eu, am convingerea ca asteapta de la noi sa continuam lupta impotriva nedreptatilor si romanii care ne-au dat votul lor stiu ca vom duce aceasta lupta pana la capat. Acum, referitor la afirmatiile care privesc Politia, imi permit sa-i spun domnului presedinte ca e intr-o mare confuzie. Daca domnia sa considera ca acum opiniile anti-PSD trebuie sa contina cuvinte obscene, atunci l-as provoca, cunoscandu-i eleganta pe care vrea sa o afiseze, pe care nu o are, dar repet, pe care vrea sa o afiseze, sa ne reproduca si noua logica respectiva. Eu inteleg faptul ca printr-o incercare de reabilitare a PNL domnul presedinte lanseaza critici dure la adresa Guvernului actual, insa acest lucru nu poate justifica acceptarea unor mesaje obscene in public, chiar si daca acestea au caracter politic. Din aceasta perspectiva, eu zic ca e mai mult decat evident ca dansul deja a inceput campania electorala si probabil acum lanseaza noile tendinte in materie de exprimare a opiniilor politice", a spus Carmen Dan, intr-o interventie telefonica la Romania TV, citata de Agerpres.

Ea a catalogat afirmatiile presedintelui drept "un alt atac", in contextul unei incercari de "reabilitare a opozitiei".

"Asistam la un atac, un alt atac al presedintelui, pentru ca deja ne-am obisnuit, un presedinte atat poate, atat face, atac la adresa actualului Guvern, a premierilor, a ministrilor, dar si la adresa presedintelui PSD, cel mai mare partid din Romania, in contextul - as spune eu - unei incercari disperate de reabilitare a opozitiei, pentru ca si prin atacurile de astazi presedintele Iohannis ignora, prin participarea la o actiune politica a unui anumit partid politic, voturile romanilor, care ar trebui sa fie reprezentati de un sef de stat independent politic din toate punctele de vedere. A acuzat actualul Guvern iarasi ca ar fi unul irational si ireal, am auzit pentru prima data aceasta sintagma. Ii transmit domnului presedinte ca Executivul e unul cat se poate de real, pentru ca, daca nu ar fi asa (...) salariile medicilor nu ar fi crescut si acesta este un fapt, pensiile nu s-ar fi marit si aceasta e iarasi o realitate, iar economia nu ar fi fost la nivelul actual", a afirmat Dan.

Citeste si:
Danemarca, prima țară cu un partid condus de roboți
Danemarca, prima țară cu un...

In opinia sa, presedintele ar fi trebuit sa aiba "o atitudine rezervata".

"Nu vad mesajul dansului decat cu referire la acea situatie, pentru ca l-as ruga pe domnul presedinte sa dea exemple in care oameni care isi exprima liber optiunile sunt ridicati in plina zi de Politie, asa cum a afirmat. Cred ca s-a referit strict la acea situatie la care am asistat cu totii, am vazut un mesaj vulgar afisat pe niste placute de inmatriculare, probabil ca aceasta e conduita pe care domnul presedinte gandeste ca e firesc si normal sa o promoveze (...) Nu stiu daca i se mai poate transmite ceva domnului presedinte, cred ca decenta ar trebui sa caracterizeze iesirile publice ale dansului si cred ca aceasta apetenta in a ataca constant Guvernul, premierul, PSD demonstreaza ca are o cu totul alta atitudine decat aceea pe care - spun eu - o asteapta de la un presedinte romanii care au votat in cunostinta de cauza", a adaugat ministrul de Interne.

Citeste si:
Cum te poate ajuta o campanie de advertoriale SEO?
Cum te poate ajuta o campanie...

Presedintele Klaus Iohannis a declarat sambata, la Consiliul National al PNL, ca cei aflati la putere au inceput "actiuni de neimaginat" si a criticat faptul ca "persoane care isi expun opinia anti-PSD sunt luate in plina zi de Politie".

Iohannis a afirmat ca este nevoie de "o alternativa rationala" in locul actualei guvernarii, context in care a punctat ca PNL trebuie sa fie un partid unit, puternic si solid.

"Acest stil de conducere irational nu poate sa continue. Este nevoie de o alternativa. Este nevoie de o alternativa rationala, trebuie sa faceti tot ce se poate pentru a reinstaura rationalitatea si normalitatea in Romania. Pentru asta, (...) e nevoie ca PNL sa fie un partid unit, puternic, solid", a spus Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.