Presedintele Klaus Iohannis a criticat, sambata, la Consiliul National al PNL, actualul Executiv, despre care a spus ca este "irational" si "ireal" si a relatat discutia avuta cu premierul Viorica Dancila, referitoare la decizia de a desemna un interimar pe perioada in care aceasta se afla in concediu.

"Ieri, am avut o mica discutie care m-a facut sa cred ca avem un guvern ireal. Daca nu ar fi de trist, ar fi de ras, dar e trist. Doamna prim-ministru a publicat... Va povestesc doar ultima faza fiindca sunt nenumarate, este un sir nesfarsit... Deci, doamna prim-ministru a publicat in Monitorul Oficial o decizie prin care domnia sa instaura un premier interimar. Surpriza, am crezut ca este atributul meu. Si am contestat la CCR acest demers. Este conflict constitutional de natura juridica", a afirmat Iohannis, potrivit Agerpres.

Seful statului a subliniat ca Viorica Dancila l-a sunat sa-i spuna ca pleaca in concediu, dupa ce el a inaintat demersul la Curtea Constitutionala.

"Dupa ce am inaintat la CCR acest demers, doamna prim-ministru m-a sunat sa-mi spuna ca pleaca in concediu si ca toate sunt bune. Asta dupa ce publicase acel draft de rectificare bugetara, care este catastrofa. Dar nu despre asta am vorbit prioritar. I-am atras atentia ca nu este bine, totusi, ce a facut si ca decizia este de temei de conflict constitutional. Si stiti ce mi-a spus? Ca nu a stiut ca se publicase. Mai ireal, ma scuzati, nu cred ca se poate. Acest stil de conducere irational, ireal, nu poate sa continue", a mai spus Iohannis.


Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri la CCR o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala in relatia cu prim-ministrul, seful statului motivand ca Viorica Dancila nu l-a informat ca intra in concediu si ca a desemnat un alt membru al Guvernului sa exercite atributiile sale.

In cererea adresata Curtii este invocata Decizia nr. 247/2018 semnata de Viorica Dancila, potrivit careia, in perioada 6 - 13 august, Paul Stanescu, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, exercita atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.