Presedintele Klaus Iohannis a criticat, sambata, la Consiliul National al PNL, actualul Executiv, despre care a spus ca este "irational" si "ireal" si a relatat discutia avuta cu premierul Viorica Dancila, referitoare la decizia de a desemna un interimar pe perioada in care aceasta se afla in concediu.

"Ieri, am avut o mica discutie care m-a facut sa cred ca avem un guvern ireal. Daca nu ar fi de trist, ar fi de ras, dar e trist. Doamna prim-ministru a publicat... Va povestesc doar ultima faza fiindca sunt nenumarate, este un sir nesfarsit... Deci, doamna prim-ministru a publicat in Monitorul Oficial o decizie prin care domnia sa instaura un premier interimar. Surpriza, am crezut ca este atributul meu. Si am contestat la CCR acest demers. Este conflict constitutional de natura juridica", a afirmat Iohannis, potrivit Agerpres.

Seful statului a subliniat ca Viorica Dancila l-a sunat sa-i spuna ca pleaca in concediu, dupa ce el a inaintat demersul la Curtea Constitutionala.

"Dupa ce am inaintat la CCR acest demers, doamna prim-ministru m-a sunat sa-mi spuna ca pleaca in concediu si ca toate sunt bune. Asta dupa ce publicase acel draft de rectificare bugetara, care este catastrofa. Dar nu despre asta am vorbit prioritar. I-am atras atentia ca nu este bine, totusi, ce a facut si ca decizia este de temei de conflict constitutional. Si stiti ce mi-a spus? Ca nu a stiut ca se publicase. Mai ireal, ma scuzati, nu cred ca se poate. Acest stil de conducere irational, ireal, nu poate sa continue", a mai spus Iohannis.

Retail jobs


Presedintele Klaus Iohannis a transmis vineri la CCR o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala in relatia cu prim-ministrul, seful statului motivand ca Viorica Dancila nu l-a informat ca intra in concediu si ca a desemnat un alt membru al Guvernului sa exercite atributiile sale.

In cererea adresata Curtii este invocata Decizia nr. 247/2018 semnata de Viorica Dancila, potrivit careia, in perioada 6 - 13 august, Paul Stanescu, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, exercita atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmodtempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam,quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodoconsequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit essecillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nonproident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.