Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat vineri afirmatiile presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, la adresa partidului, el aratand si ca liberalii sunt intr-o opozitie ferma fata de actuala putere.

"A fost complet nepotrivit ca la un astfel de eveniment sa faci declaratii politice si mai ales sa adresezi critici la adresa partidului caruia Mircea Ionescu-Quintus i-a dedicat intreaga viata, pozitiile partidului fiind elaborate si cu participarea domnului Mircea Ionescu-Quintus, a fost alaturi de noi in calitate de presedinte, de presedinte de onoare al partidului. Nu era locul pentru astfel de afirmatii", a spus presedintele PNL, la Parlament, cu ocazia lansarii "Asociatiei Mircea Ionescu-Quintus", despre care a afirmat ca este foarte importanta pentru pastrarea in constiinta publica a personalitatii lui Mircea Ionescu-Quintus.

Ludovic Orban a raspuns si mesajului de unitate a liberalilor lansat de fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica.

"PNL este intr-o opozitie ferma, categorica de principii, de fond, impotriva actualei puteri, impotriva PSD, impotriva lui Dragnea si a camarilei sale. Oricine impartaseste aceasta pozitie a PNL este binevenit in PNL. Noi, ca partid, ne-am tot unit, daca mai pleaca cate unii de langa noi nu inseamna ca mai au neaparat ce sa caute in PNL, pentru ca daca cineva pleaca de langa tine inseamna ca a avut niste motive in care a plecat", a spus presedintele PNL, potrivit Agerpres.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a afirmat ca PNL isi doreste ca in toamna, printr-o motiune de cenzura, sa schimbe Guvernul si ca in acest demers se bazeaza si pe ALDE.

"Ma bazez ALDE sa inteleaga necesitatea de a vota o motiune de cenzura impotriva unui Guvern pe care momentan nu il sustinem, dar care este un Guvern catastrofal. Ma uitam ieri la datele prezentate de Viorica Dancila cu rectificarea 'pozitiva'. In realitate suntem intr-o situatie economica foarte complicata si indiferent cate mesaje false, mincinoase, false va da aceasta doamna prim-ministru nu inseamna ca lucrurile vor sta mai bine", a mai aratat Gorghiu.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, fost presedinte al liberalilor, a declarat, vineri, cu ocazia lansarii Asociatiei "Mircea Ionescu-Quintus" ca PNL a devenit sustinatorul institutiilor si metodelor statului represiv, el mentionand si ca reunificarea dreptei nu se poate face in jurul unui partid.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

"Eu nu cred ca cei care sunt autentici liberali pot sa accepte o Romanie in care drepturile si libertatile individuale sunt calcate in picioare. Generatia lui Mircea Ionescu-Quintus a cunoscut ororile comunismului, a trebuit sa suporte consecintele regimului totalitar, modul in care a functionat societatea (...), represiunea comunista, tragedia celor care au ajuns in inchisori pentru ca isi pastrasera convingerile politice. Astazi Romania pare sa fie din nou framantata de aceleasi lucruri, e putin zis pare, este framantata. Traim intr-o societate in care valorile statului de drept au fost pervertite si din pacate vehiculul care ar fi trebuit sa fie cel mai puternic aparator al libertatii cetatenilor a devenit sustinatorul institutiilor si metodelor statului represiv si, din pacate, o spun cu regret ma refer la PNL. E un moment de reflectie pentru cei tineri. Nu partidul este totul, ci ideile in care cred. Daca aveti convingeri profund liberale, atunci o pozitionare clara si neechivoca in raport cu abuzurile care au caracterizat societatea romaneasca este obligatorie", a sustinut presedintele Senatului.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Fostul presedinte al PNL Valeriu Stoica a afirmat, la eveniment, ca initiativa de infiintare a "Asociatiei Mircea Ionescu-Quintus" trimite la ideea de unitate a liberalilor.

"E un eveniment festiv prin care se inaugureaza aceasta fundatie Mircea Ionescu-Quintus. Ca orice moment festiv, exista o incarcatura simbolica si nu este intamplator ca s-a infiintat chiar in conjunctura actuala aceasta fundatie, pentru ca eu cred ca acest gest, aceasta initiativa, trimite la ideea de unitate a liberalilor, idee care a fost slujita de Mircea Ionescu-Quintus, idee care in politica romaneasca de peste un secol (...) a fost cea care a castigat. (...) Ori de cate ori liberalii au fost uniti au castigat batalia politica si cred ca mesajul infiintarii acestei fundatii si mesajul pe care il transmite peste timp Mircea Ionescu-Quintus este tocmai acesta: Daca liberalii se unesc, daca fortele politice de dreapta se unesc se poate castiga batalia politica care urmeaza, de fapt mai multe batalii politice. (...) Fara unitatea liberalilor, fara unitatea fortelor de centru-dreapta, nu se va putea castiga niciuna dintre bataliile politice viitoare", a spus Stoica

Citeste si:
Gorghiu: În interiorul PNL nu a fost discutată remanierea
Alina Gorghiu: „În interiorul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.