Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca Legile Justitiei au fost suficient dezbatute si au facut "multiple navete" intre Parlament, presedinte si Curtea Constitutionala.

"Cred ca legile justitiei au fost suficient dezbatute, au facut multiple navete intre Parlament – Presedinte, Parlament – CCR. Cred ca nu au fost in ultimii ani legi care sa fie atat de mult dezbaute si sa suporte si modificari probabil necesare", a spus Calin Popescu Tariceanu, potrivit News.ro.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca pe vremea Guvernului Ciolos, modificarile la Codurile penale erau facute prin asumarea raspunderii si prin OUG, iar in prezent nu poate spune nimeni ca legile justitiei sau Codurile penale nu au fost dezbatute transparent.

"Fac o comparatie cu modalitatile prin care in trecut au fost aprobate Codul penal si Codul de procedura penala, prin asumare de raspundere sau prin OUG de domnul Ciolos. Aici nu cred ca mai poate cineva sa se planga ca la actualele legi ale justitiei si la Codurile penale n-a fost o dezbatere larga, transparenta, cu toate atributele democratice", a mai adaugat Tariceanu.

In luna septembrie, CCR ar urma sa dezbata sesizarea sefului statului asupra modificarilor aduse uneia dintre legile justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.