Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, este de parere ca prim-ministrul Viorica Dancila nu a desemnat un premier interimar pentru perioada in care lipseste, ci doar a delegat unele atributii.
"Nu am vazut decizia premierului. Nu stiu daca este desemnat interimar. Nu cred ca premierul poate desemna un premier interimar. Ceea ce cred ca doamna prim-ministru a facut, si sper sa nu gresesc, este o delegare a unor atributii limitate pe perioada in care domnia sa este in concediu, adica rezolvarea problemelor curente care tin de Cabinetul premierului. Nu este vorba de niciun fel de interimat", a spus Tariceanu, citat de antena3.ro.

Chestionat despre obligatia sefului Guvernului de a se consulta cu presedintele in delegarea unor atributii, raspunsul sau a fost: "Nu impartasesc parerea exprimata in sesizarea Curtii de catre presedinte. Am aceasta experienta a functiei de prim-ministru timp de patru ani in care nu am avut niciodata niciun fel de consultare cu presedintele in functie la acea data cu privire la persoana care urmeaza sa gestioneze treburile curente la Guvern pe perioada concediului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.