Vicepremierul Paul Stanescu a declarat cu privire la sesizarea Curtii Constitutionale de catre presedintele Klaus Iohannis, ca el si prim-ministrul Viorica Dancila vor respecta decizia Curtii.

"E decizia presedintelui. Sigur ca doamna prim-ministru, bineinteles si eu, vom respecta decizia Curtii Constitutionale. Altceva nu pot sa spun la aceasta ora. Eu cred ca acest conflict Curtea Constitutionala va da o decizie cat mai repede si sigur ca cu totii respectam deciziile Curtii Constitutionale", a afirmat Paul Stanescu dupa prezentarea bilantului Ministerului Dezvoltarii, pe care il conduce.

El a adaugat ca toata lumea trebuie sa respecte Constitutia si legile.

"Toti trebuie sa respectam Constitutia si legile tarii, indiferent cum ne cheama si indiferent ce functii detinem la un moment dat in statul roman", a mai spus Stanescu, potrivit Realitatea.net.

Vineri, presedintele Klaus Iohannis a transmis CCR o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala in relatia cu prim-ministrul, seful statului motivand ca Viorica Dancila nu l-a informat ca intra in concediu si ca a desemnat un alt membru al Guvernului sa exercite atributiile sale.

In cererea adresata CCR este invocata Decizia nr. 247/2018 semnata de Viorica Dancila, potrivit careia, in perioada 6 - 13 august, Paul Stanescu, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, exercita atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.