Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca nu stie cum se poate vorbi de o rectificare bugetara pozitiva, in conditiile in care in raport cu programarea bugetara pe primele sase luni, incasarile au fost cu cinci miliarde mai mici.
"Au taiat de la institutii care nu sunt sub controlul lor, ca ei de fapt isi doresc sa captureze statul roman si atunci cand nu reusesc sa puna mana pe niste institutii le faulteaza la buget. Fake News-ul a ajuns la Palatul Victoria sa fie politica guvernamentala. Isi bat joc de oameni. Problema bugetului e din start ca la alcatuirea bugetului au bagat cu cinci miliarde mai putin la salarii si se demonstreaza dupa analizele din primul semestru ca au pus cinci miliarde in minus ca nu au avut bani de salarii pana la sfarsitul anului, ei trebuie sa completeze aceste cinci miliarde. (...)

Nu am inteles de ce rectificarea bugetara nu a fost prezentata de ministrul Finantelor. Vazand ce a citit Viorica Vasilica Dancila cred ca am inceput sa inteleg de ce ministrul Finantelor nu a prezentat el. Pentru ca probabil domnul Valcov daca ii dadea sa citeasca lui Eugen Teodorovici probabil se mai...., pe cand Viorica Dancila a inghitit pe nemestecate. Sunt niste lucruri aici care pe mine ma lasa masca. Va dau un exemplu: Pe primul semestru, deci pe primele sase luni, deficitul bugetar era 1,6, cel mai mare deficit bugetar din perioada crizei. Acum brusc a scazut deficitul bugetar pe sapte luni, luand in calcul si luna iulie. Nu stiu de unde are datele pe luna iulie la data de 2 august, e asa mai mult o estimare. A scazut la 1,3 conform spuselor domniei sale. A anuntat o rectificare pozitiva, adica o sa existe sase miliarde de lei in plus de cheltuit, adica cresc cheltuielile cu sase miliarde. Cum sa vorbesti de o crestere pozitiva, in conditiile in care in raport cu programarea bugetara pe primele sase luni, incasarile au fost cu cinci miliarde mai mici, De unde sa scoti sase miliarde in plus? E o minciuna"
, a declarat Orban, citat de realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.