Senatrul liberal Florin Citu sustine ca premierul Viorica Dancila minte, intrucat "in semestrul I 2018 s-au incasat cu 4.7 miliarde lei mai putin decat estimarea din legea bugetului".

"Viorica Dancila MINTE!

In semestrul I 2018 s-au incasat cu 4.7 miliarde lei mai putin decat estimarea din legea bugetului. (sursa MFP)

Rectificarea bugetara trebuie sa tina cont de executia bugetara nu de estimare viitoare a executiei bugetare. Astfel , executia bugetara dupa primul semestru arata o rectificare bugetara negativa. Reducerea cheltuielilor pentru a tine cont de faptul ca se vor incasa mai putin cu 5 miliarde lei si implicit pentru pastrarea deficitului bugetar la 2.97.

Daca in perioada urmatoare, veniturile la buget arata o exectuie peste ce era bugetat, guvernul poate sa faca o noua rectificare care sa tina cont de aceasta informatie.

Asa se fac lucurile corect si transparent. Stiu, cer prea mult de la un guvern de incompetenti, corupti si hoti.

Mai mult, Viorica Dancila a prezentat date pentru executia bugetara la 7 luni. Pe site-ul MFP singurele date oficiale sunt la 6 luni. Daca deja exista date pentru executia bugetara dupa 7 luni acestea ar trubui sa fie prezentate publicului. In acest moment, Viorica Dancila minte si comite o infractiune", a scris Florin Citu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.