Facand referire la anuntul ministrului JustitieiTudorel Toader care va propune premierului o OUG pentru revizuirea sentintelor in baza protocoalelor cu SRI, presedintele USR Dan Barna sustine ca se incearca sa fie scoase probe din dosare existente, iar persoane condamnate sa fie "albite".
"Declaratia de ieri a dlui ministru Tudorel Toader este in aceeasi linie a unui stat infractional, in care persoane cu probleme penale, multe dintre ele aflate in functii publice, scriu legile dupa necesitatile lor.

Practic, se incearca eliminarea unor probe din dosarele existente, probe care, conform actualei legislatii a statului roman, nu au fost invalidate in niciun fel, sunt probe confirmate de instantele de judecata, probe care au stat la baza deciziilor care au fost luate si se incearca, desi nu exista niciun temei juridic, crearea unui mecanism prin care dosarele sa fie golite de continut si persoane condamnate sa fie albite artificial, in afara oricarui temei juridic de vreo natura", sustine Barna, citat de g4media.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.