Presedintele PNL, Ludovic Orban, afirma ca ministrul Justitiei ii pregateste presedintelui PSD, Liviu Dragnea, o amnistie mascata prin ordonanta de urgenta si ca Toader nu inceteze sa se aseze de partea infractorilor.
"Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu inceteaza sa se aseze de partea infractorilor, in apararea intereselor lui Liviu Dragnea si camarilei sale, in loc sa se preocupe de o justitie egala, independenta si accesibila pentru toti cetatenii. Declaratia ministrului privind intentia de a emite o ordonanta de urgenta referitoare la revizuirea unor condamnari definitive arata o data in plus preocuparea exclusiva a actualului ministru al Justitiei de a identifica tertipurile legale necesare pentru a servi interesele unor persoane certate cu legea. (...) Emiterea unei ordonante de urgenta de tipul celei invocate de ministrul Justitiei reprezinta un abuz fara precedent, fiind o reglementare care nu beneficiaza de filtrul necesar al Curtii Constitutionale. Somam Guvernul sa se abtina din a promova o astfel de ordonanta de urgenta, iar in caz contrar PNL se va adresa Avocatului Poporului pentru a sesiza Curtea Constitutionala.

Este atributul instantelor de judecata de a stabili, de la caz la caz, masura in care probatoriul este sau nu valabil, respectiv de a inlatura acele probe considerate nelegale. In prezent, aceasta cale de contestare este posibila si a si fost utilizata, atat in privinta ‘protocoalelor’, cat si in privinta ‘interceptarilor’. Nu este rolul Guvernului de a judeca in locul judecatorilor in ce masura probatoriul este legal sau ilegal, ci al instantelor de judecata in fiecare caz in parte"
, sustine Orban, citat de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.