Presedintele USR, Dan Barna, sustine ca adoptarea unei Ordonante de urgenta pentru revizuirea sentintelor date in baza protocoalelor cu SRI sau a interceptarilor ilegale se inscrie in logica "statului infractional" care incearca eliminarea unor probe validate de justitie din dosare.
"Declaratia de ieri (miercuri – n.r.) a ministrului Toader se inscrie in aceeasi logica a statului infractional in care infractorii isi creeaza propriile legi, si dupa cum am vazut in Parlament, la Codul penal si Codul de procedura penala (…), in aceeasi logica vedem ca se incearca acum eliminarea unor probe din diverse dosare sau crearea unui instrument prin care sa fie eliminate probe din dosare, probe pe care justitia le-a validat, ar urma sa fie scoase din dosare, fara ca insa sa fie declarate prin vreo lege ca fiind ilegale", a spus Dan Barna, potrivit Digi24.

De asemenea, Barna considera ca aceasta Ordonanta de urgenta este cu "dedicatie pentru infractorii din Romania, iar unii sunt in prezent in functii publice".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.