Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri seara, ca va propune premierului adoptarea unei Ordonante de Urgenta prin care persoanele care cred ca au fost condamnate in baza interceptarilor sau a protocoalelor cu SRI sa poata cere revizuirea sentintei.

"Toti infractorii au sentimentul ca sunt condamnati pe nedrept. Nedreptate: stai acolo condamnat, chiar daca interceptarea nu e legala, daca-i protocol. Cu privire la interpretarea modificarilor aduse in legatura cu revizuirea unei hotarari, eu voi propune premierului si Guvernului adoptarea unei Ordonante de Urgenta. O Ordonanta de Urgenta a Guvernului care sa modifice revizuirea ca metoda de reformare a unei hotarari definitive. Sa-i dam celui care are sentimentul ca este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptari nelegale, sa-i dam posibilitatea sa se convinga daca condamnarea lui este dreapta sau nedreapta", a declarat Tudorel Toader.

Toader a sustinut ca printr-un astfel de act normativ ii va fi data incredere romanului ca "justitia se infaptuieste asa cum cere Constitutia", iar cine este vinovat sa plateasca, dar cine nu este vinovat sa nu riste vreo condamnare pe nedrept.

"El sa solicite revizuirea hotararii, sa avem un filtru de admisibilitate, un judecator sa deschida dosarul si sa vada daca a fost condamnat pe baza de interceptari sau pe baza de protocoale. Daca e vorba de protocoale sau interceptari nelegale, sa devina admisibila cererea si sa o puna in procedura de reformare. Cautam o parghie de reformare a unor hotarari Sa-i dam incredere romanului ca justitia se infaptuieste asa cum cere Constitutia. Cine e vinovat sa plateasca, dar cine nu e vinovat sa nu riste vreo condamnare pe nedrept. Sa sporim efectivitatea justitiei", a declarat ministrul Justitiei, potrivit News.ro.

De asemenea, Tudorel Toader a afirmat ca aceasta ordonanta de Urgenta va fi adoptata "intr-un timp scurt, imediat ce se termina concediile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.