Presedintele USR, Dan Barna, a calificat drept "laudabil, de normalitate" gestul primarului social-democrat din Pucioasa de a semna initiativa "Fara Penali in functii publice".

"Este un gest laudabil al primarului respectiv. (...) Am vorbit cu multi membri PSD de la firul ierbii, care spuneau "domne', da, regula asta ca daca esti condamnat penal nu mai poti, nu mai trebuie sa reprezinti societatea este de bun-simt". In toata Europa e o regula de moralitate explicita. (...) Liviu Dragnea a adus Romania in faza in care minima morala nu mai exista si atunci de asta este necesar sa avem 20.000 de semnaturi in 21 de judete (in cadrul campaniei "Fara Penali in functii publice" - n.r.) pentru a pune aceasta regula in Constitutie. Este un gest laudabil, este un gest de fireasca normalitate", a declarat Dan Barna, marti, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat: "Am ajuns sa traim intr-un absurd schizofrenic, explicandu-ni-se ca sa fii condamnat penal e totusi o chestie in regula si decenta".

Primarul PSD din Pucioasa a anuntat ca a semnat petitia ''Fara Penali in functii publice''. In acest context, luni, presedintele organizatiei PSD Dambovita, senatorul Adrian Tutuianu, a declarat ca gestul edilului de la Pucioasa este inacceptabil si va fi analizat in forurile statutare ale partidului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.