Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, luni, suspendarea din functie a fostului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea si a procurorului Mircea Negulescu, au precizat, pentru Agerpres, surse din CSM.

Vineri, procuror Mircea Negulescu si fostul sef al DNA Ploiesti Lucian Onea au fost chemati la Parchetul General, unde au fost anuntati ca au fost plasati sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, celor doi li s-au impus, printre altele, urmatoarele obligatii: sa nu comunice intre ei si, respectiv, cu anumite persoane mentionate in ordonante, sa nu exercite profesia de procuror, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Lucian Onea este acuzat de participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta si cercetare abuziva, iar Mircea Negulescu este cercetat pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare si complicitate la infractiunea de represiune nedreapta.

Parchetul General sustine ca, in anul 2015, Lucian Onea si Mircea Negulescu au determinat prin constrangere un martor, Vlad Cosma, amenintandu-l in mod direct ca o vor inculpa pe sora acestuia, Andreea Cosma, sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept "mita electorala". Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti.

Parchetul mai arata ca, desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de martor, Lucian Onea a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de coruperea alegatorilor, prezentand instantei, drept probe, documentele ticluite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.