Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, luni dimineata, cu privire la respingerea cererii de extradare a lui Sebastian Ghita, ca trebuie vazut ce anume au evocat judecatorii si daca sunt chestiuni de procedura.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a fost intrebat, luni dimineata, despre respingerea cererii de extradare a lui Sebastian Ghita si a spus ca asteapta motivarea.

Sa vedem ce anume au evocat judecatorii, sa vedem daca este o chestiune de procedura si in ce consta. Pana urma, ca-i stat membru sau nemembru, trebuiesc respectate standardele de protectie a drepturilor, a libertatilor. Vedem, analizam, tragem concluzii”, a spus Toader.

Tudorel Toader a refuzat sa spuna daca respingerea are legatura cu anchetele pornite la sediul structurii care a instrumentat dosarele lui Sebastian Ghita.

Curtea Suprema a Serbiei a respins vineri solicitarea Ministerului roman al Justitiei privind extradarea lui Sebastian Ghita, a anuntat presa sarba, care preciza ca in acest caz decizia finala revine Curtii de Apel.

Curtea a anuntat intr-o declaratie ca Ministerul de Interne sarb i-a acordat lui Ghita azil, considerand ca acesta este persecutat din ratiuni politice, iar din aceste considerente, instanta nu a putut decat sa respinga cererea de extradare, informeaza News.ro.

Cazul a fost transmis Curtii de Apel, careia ii apartine decizia finala in acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.