Consilierul de stat in aparatul de lucru al premierului, Darius Valcov, sustine ca Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI) ar putea fi infiintat in doua saptamani dupa ce va fi facuta publica motivarea deciziei Curtii Constitutionale.

"Urmeaza sa ne clarifice Curtea Constitutionala. (...) Cred ca in doua saptamani din momentul in care apare (motivarea, n.r.), apare si Fondul, dupa ce apare motivarea", a spus el la Romania TV.

Acest proiect este sustinut si de presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, scrie ziare.com.

Eugen Teodorovici mentiona pe data de 19 iulie ca Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii va fi infiintat printr-o hotarare de guvern, dupa ce CCR a informat ca nu se poate acest lucru prin intermediul unei legi.

"Dupa decizia Curtii Constitutionale, pasii urmatori sunt la nivel de guvern - emiterea unei ordonante pentru a crea cadrul legal general pe care Curtea l-a considerat necesar, iar pasul urmator va fi emiterea unei hotarari de guvern pentru a stabili infiintarea Fondului"
, a declarat ministrul de Finante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.