PNL considera ca decizia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a refuza desemnarea unui candidat pentru pozitia de procuror-sef al DNA, arata abordarea politica in acest proces, in slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar.

Potrivit unui comunicat al PNL, decizia lui Tudorel Toader arata "abordarea politica in acest proces, in slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar" si ii solicita ministrului sa dea explicatii publice.

"Este inadmisibil ca dintre cei patru candidati care si-au manifestat dorinta de a ocupa aceasta pozitie Tudorel Toader sa decida sa nu faca nicio nominalizare. Ii solicitam ministrului Justitiei sa dea explicatii publice si sa prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere a tuturor candidatilor. Este greu de inteles cum niciunul dintre candidati nu a intrunit conditiile pentru a fi desemnat pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie", arata liberalii in comunicat.

Liberalii amintesc ca au cerut ca toate candidaturile care indeplinesc criteriile legale sa fie inaintate CSM pentru evaluare, iar atributul de selectie sa apartina acestui organism, precizand ca aceasta propunere este in acord cu solicitarile Comisiei Europene, prin raportul MCV, cu principiile constitutionale si cu Legea privind statul judecatorilor si procurorilor.

"Ne intrebam daca nu cumva Tudorel Toader asteapta candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justitiei din Romania, in persoana lui Eugen Nicolicea, Serban Nicolae sau Florin Iordache, si aplicarea principiului sovietic potrivit caruia "reluam procedura pana iese cum vrem noi'", conchid liberalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.