Presedintele USR, Dan Barna, afirma cu privire la respingerea candidaturilor pentru sefia DNA ca PSD isi doreste o "marioneta perfecta" la conducerea acestei institutii.
"E complicat, intr-un termen atat de scurt, sa gasesti o Viorica Dancila, o marioneta perfecta, fara intelegerea realitatii si fara constiinta, pe care sa o pui sefa peste anticoruptie. Pentru ca de asta are PSD nevoie. Nu si Romania! Sper totusi, speranta moare ultima, ca ministrul Justitiei sa propuna un sef DNA care sa duca mai departe munca Laurei Codruta Kovesi. Si dupa aceea sa plece!", a scris Barna, vineri, pe Facebook.

Ministerul Justitiei a anuntat vineri ca au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru functia de procuror-sef al DNA, urmand ca procedura de selectie sa fie reluata.

"In cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. In cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale", explica ministerul intr-un comunicat de presa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.