Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a respins joi orice politizare a referendumului pentru familie, punctand ca fiecare membru al PNL trebuie sa se plaseze fata de acest scrutin conform propriei sale constiinte.

"Referendumul pentru familie este blocat de un an de zile de Senat, de majoritatea guvernamentala. (...) Dl Dragnea si dl Tariceanu sunt ultimii oameni care pot sa promoveze valorile familiei traditionale si mi se pare ridicol ca Dragnea se agata de acest subiect pe care il duce in derizoriu. (...) Orice politizare a acestui demers cetatenesc, care a fost initiat de 3 milioane de romani, nu face altceva decat sa arunce in derizoriu si sa compromita o tema importanta pentru Romania. Consider ca Dragnea ar trebui sa taca asupra acestui subiect", a declarat Orban.

El a sustinut ca fiecare membru al PNL trebuie sa se plaseze fata de acest referendum conform propriei sale constiinte.

"In ceea ce priveste pozitia PNL reiterez ceea ce am spus: acest subiect nu este un subiect politic. Optiunea unui om in favoarea familiei traditionale sau in defavoarea consfintirii in Constitutie a acestei definiri a familiei este o optiune de constiinta, care tine de convingerile intime ale fiecaruia. Ca atare, orice decizie politica este neavenita, pentru ca din punctul meu de vedere fiecare membru al PNL trebuie sa se plaseze fata de acest referendum conform propriei sale constiinte", a aratat presedintele PNL.

Intrebat daca Partidul National Liberal se va implica in campania pentru organizarea unui astfel de referendum, el a raspuns: "Resping categoric orice politizare a acestei teme", scrie Agerpres.

"In Parlament vom lasa libera exprimarea votului pentru parlamentari. (...) Recomandarea catre membrii si simpatizantii PNL va fi sa se pozitioneze, referendumul este forma cea mai profunda de democratie si de exprimare a vointei cetatenilor", a adaugat Orban.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca referendumul pentru modificarea Constitutiei in sensul redefinirii familiei poate avea loc pe 30 septembrie sau in prima duminica din octombrie. "La inceputul lunii septembrie o sa discutam in coalitie, o sa discut si cu colegii mei din Senat. Dar eu cred ca in prima saptamana a lunii septembrie trebuie sa fie votul in Senat pentru declansarea referendumului pentru modificarea Constitutiei, in sensul dorit de cei 3 milioane de cetateni care au semnat acea initiativa. Si referendumul poate fi organizat la sfarsitul lunii septembrie, poate fi 30 septembrie - ultima duminica din septembrie - sau prima duminica din octombrie", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Citeste si:
Psihologii dezvăluie cele 15 calități pe care femeile le caută în...
Psihologii dezvăluie cele 15...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.