Presedintele Klaus Iohannis a sesizat, joi, Curtea Constitutionala asupra Legii pentru modificarea articolului 12 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, legea pentru modificarea si completarea art. 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie a fost trimisa de catre Parlament presedintelui in vederea promulgarii la data de 10 iulie.

''Prin modul in care a fost dezbatuta si adoptata, precum si prin continutul normativ, legea (...) incalca prevederile art. 1 alin. (5), ale art. 11 alin. (1), ale art. 61 alin. (2), precum si pe cele ale art. 66 alin. (2) si alin. (3) din Constitutie", spune Klaus Iohannis, potrivit Hotnews.ro

"Sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor nu a fost legal intrunita. Inscrierea acestei legi pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Camerei Deputatilor s-a facut prin incalcarea dispozitiilor constitutionale ale art. 66 alin. (2); totodata, Legea pentru modificarea si completarea art. 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie nu se regaseste in cuprinsul Deciziei nr. 5/2018 de convocare a Camerei Deputatilor in sesiune extraordinara", sunt motive invocate de seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.