Uniunea Salvati Romania transmite o scrisoare deschisa catre reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul de Interne si Ministerul Apararii Nationale de a participa la efortul european de ajutor al Greciei si Suediei. In urma incendiilor care au provocat zeci de morti si sute de raniti, este necesar ca Romania sa participe la o interventie comuna, europeana, arata USR intr-un comunicat.

De asemenea, USR face un apel catre Guvern pentru ca in contextul noului Cadru financiar european, Romania sa pledeze pentru cresterea dotarilor din Mecanismul european de protectie civila.

"Romania trebuie sa arate, acum mai mult ca niciodata, solidaritatea de membru european. Atat Grecia cat si Suedia au nevoie de sprijinul nostru, realitatea din cele doua tari poate fi depasita doar cu un ajutor colectiv. Fac un apel catre autoritatile romane sa ofere Romaniei ocazia de fi un membru european si sa acorde sprijin autoritatilor elene si celor suedeze. De asemenea, fac un apel si pentru consolidarea Mecanismului european de protectie civila, avand in vedere provocarile pe care le resimtim din cauza incalzirii globale. Solidaritatea este singura garantie a Europei unite", a spus Dan Barna.

In egala masura, USR indeamna si reprezentantii mediului privat sa sprijine cu cele necesare efortul european de limitare a intinderii incendiilor.

Totodata, USR trage un semnal de alarma asupra fenomenelor meteorologice extreme cauzate de incalzirea globala, combaterea acesteia trebuie inclusa in toate politicile guvernamentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.