Prim-ministrul Viorica Dancila a declarat luni seara ca in urma adoptarii Legii pensiilor, care va fi pusa in dezbatere publica, nu vor exista diminuari ale pensiilor si vor fi eliminate o serie de inechitati din sistem.

"Aceasta lege va fi pusa in dezbatere publica si, dupa ce vom face corecturi, daca va fi nevoie, sau vom ajunge la forma finala, vom vorbi despre Legea pensiilor, o lege care e cuprinsa in programul de guvernare si care va fi adoptata pana la sfarsitul acestui an. Ceea ce pot sa spun sunt doua lucruri care de multe ori au provocat ingrijorare sau nemultumire. Primul lucru este faptul ca va elimina inechitatile din sistem, pentru ca avem situatii in care oameni care au acelasi numar de ani de munca, au aceeasi pregatire, au muncit in acelasi domeniu au pensii diferite, pentru ca s-au pensionat in ani diferiti. Al doilea lucru pe care vreau sa il spun este legat de faptul ca nicio pensie nu va scadea in Romania. Cred ca aceste lucruri sunt foarte importante si pentru cei care au nemultumiri legate de primul aspect, dar si pentru cei care sunt ingrijorati ca, urmare a Legii pensiilor, s-ar putea sa aiba pensii mai mici. Dimpotriva, vom avea o crestere a pensiilor, si nicidecum o diminuare a lor", a precizat Dancila, pentru Antena 3, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca pana in 2020 punctul de pensie va creste la 1.775 de lei iar pensia minima va fi de 775 de lei.

"In anul acesta, la 1 iulie, am crescut punctul de pensie de la 1.000 la 1.100 de lei. In 2019 vom creste de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, in 2020 vom creste punctul de pensie de la 1.265 de lei la 1.775 de lei. Pensia minima va creste in anul 2019 de la 640 de lei, cat este in prezent, la 704 lei, iar in anul 2020, de la 704 lei la 775 de lei. Am dat doar doua exemple pentru a vedea faptul ca de la an la an avem in discutie doar cresteri ale pensiilor, si nicidecum scaderi", a afirmat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.