Presedintele PNL, Ludovic Orban, sustine ca liberalii sunt "categoric" impotriva proiectului de amnistie fiscala, fiind de parere ca prin intermediul acestuia ar fi "premiate" persoanele care incalca legea.

"PNL este categoric impotriva proiectului de amnistie fiscala pe care l-a lansat domnul Valcov. Nu stiu daca si ministrul Finantelor, domnul Teodorovici, il va sustine. Se pare ca adevaratul slogan al PSD este: nedreptate pana la capat. Dupa ce a modificat legile Justitiei si Codul penal - nu pentru cei 99% dintre cetatenii romani care sunt corecti si care respecta legea, facand un Cod penal si niste legi ale Justitiei pentru infractori sau pentru posibili infractori, expunand populatia unui risc de cresterea a infractionalitatii - iata ca si in domeniul fiscal actualul Guvern ii premiaza tot pe cei rai, tot pe rau platnici, dand un semnal ingrozitor catre societate - ca cine isi plateste taxele si impozitele la timp este un fraier si ca nu beneficiaza de niciun fel de recunoastere si de recompensa din partea Guvernului. Beneficiaza de recompensa si de sustinere din partea Guvernului aceia care sunt rau platnici", a declarat Orban, citat de jurnalul.ro.

El a mai tinut sa mentioneze ca formatiunea pe care o conduce a initiat un proiect referitor la acordarea de bonificatii contribuabililor care isi platesc taxele si impozitele la timp.

"Aceasta masura (proiectul de amnistie fiscala - n.r.) este un atac grav la adresa liberei concurente, la adresa competitiei oneste de pe piata intre companii si intre cetateni, in care este evident ca sunt dezavantajate acele companii care respecta regulile de pe piata, care isi platesc taxele si impozitele si care sunt supuse unei concurente neloiale din partea acelor companii care nu isi platesc taxele si impozitele"
, a mai spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.