Legea pensiilor propusa de presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, reprezinta o ''noua inselatorie marca PSD-ALDE'', sustine Uniunea Salvati Romania, care atrage atentia ca aceasta este ''o noua minciuna menita sa amageasca cetatenii".

"Acest lucru este dovedit chiar de faptele coalitiei PSD - ALDE din ultima sesiune parlamentara si cea extraordinara, cand au votat pensii speciale pentru Avocatul Poporului, membrii Curtii Constitutionale, toti primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene din 1992 pana astazi. Afirmatia presedintelui PSD potrivit careia toate pensiile vor creste este complet falsa. Punctul de pensie este stabilit de Guvern si nu prin lege adoptata de Parlament. Cresterea pensiilor e o iluzie, daca toate cheltuielile cresc mai mult si mai repede decat cresterea pensiilor. Solicitam depolitizarea valorii punctului de pensie pentru a nu mai fi un instrument electoral iresponsabil la indemana guvernantilor de orice culoare politica", a precizat deputatul USR Cristian Seidler, membru in Comisia pentru munca si protectie sociala.

Conform acestuia, "PSD-ALDE complica inutil calculul pensiilor si promite luna de pe cer pentru anul 2021 cand nu se vor mai afla la putere".

"Liviu Dragnea da dovada de cinism cand vorbeste despre inechitati si contributivitate, PSD fiind autorul moral al privilegiilor din sistemul de pensii care-i nedreptatesc pe romanii ce au muncit si au cotizat o viata intreaga. (...) Ca sa fie echitabil trebuie eliminate pensiile speciale, ca sa fie solid, trebuie pastrat Pilonul II. Orice alte declaratii ale coalitiei PSD-ALDE sunt afirmatii populiste neconforme cu realitatea si nevoile reale ale cetatenilor. (...) USR a depus un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale si de limitare a pensiilor de serviciu, in cazul magistratilor si a personalului militar, si a votat impotriva infiintarii de noi pensii speciale propusa si adoptata de coalitia PSD-ALDE", a declarat deputatul USR Cristian Seidler, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.