Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a fost chestionata in cadrul unui interviu acordat Realitatea TV daca considera este o coincidenta faptul ca Legile Justitiei si mai ales prevederile privind abuzul in serviciu au fost modificate in conditiile in care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat tocmai de aceasta infractiune.

"In general, nu cred in coincidente. Intotdeauna am fost un om de buna-credinta si am fost dispusa sa acord tuturor prezumtia de buna-credinta, dar, asa cum am mai aratat, pentru modificari legislative atat de substantiale este necesar un dialog, un dialog intre profesionisti, in primul rand, un dialog care sa aiba in vedere toate argumentele si stau si ma intreb daca un astfel de dialog, in conditii de celeritate, si in conditiile in care oricand se puteau face speculatie cu privire la situatia juridica a unuia sau a altuia dintre actorii din legislativ, ar putea conduce la reglementari general acceptate. Este o problema intr-adevar din punctul acesta de vedere", a spus sefa instantei supreme.

In egala masura, chestionata daca seful statului "are influenta" la instanta suprema pentru a interveni in dosarul lui Liviu Dragnea, Tarcea a mentionat ca "nimeni din afara nu are niciun fel de influenta".

"Singura influenta pe care o au judecatorii este aceea a probelor din dosar, a probelor legal obtinute si care conduc catre o solutie de achitare sau catre o solutie de condamnare. As mai vrea sa subliniez un lucru - eu nu condamn anumite pozitii ale partilor care au fost implicate intr-o procedura judiciara si care sunt nemultumite de rezultatul acelor proceduri", a mai precizat ea, citata de ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.