Uniunea Salvati Romania acuza coalitia PSD-ALDE ca nu respecta directivele europene ca sa nu il supere pe Liviu Dragnea si baronii locali care sug fondurile publice prin firme cu actiuni la purtator.

"Coalitia PSD-ALDE nu a avut timp un an si jumatate sa transpuna directivele europene care lupta pe bune cu spalarea de bani si coruptia pentru ca problemele lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au fost mai importante.

Directiva privind combaterea spalarii banilor a fost aprobata de Guvern abia la finele lunii mai si mai trebuie aprobata si de Parlament. In baza Directivei, firmele cu actiuni la purtator, asa cum a fost si Tel Drum pana de curand, vor fi interzise! Termenul limita pentru transpunere directivei era luna iunie, dar pentru PSD a avut prioritate subminarea independentei justitiei.

USR a depus de un an de zile un proiect de lege pentru interzicerea firmelor cu actiuni la purtator, dar acesta a fost pus la sertar de PSD-ALDE. Acest proiect inseamna falimentul baronilor locali care prin astfel de firme cu actionariat secret capuseaza institutiile de stat si fondurile publice.

USR isi doreste o tara cu un mediu de afaceri transparent si solid. Transpunerea directivei europene ar aduce mai multa transparenta cu privire la actionariatul companiilor si ar elimina circuite prin care banii negri intra si ies din economie", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.