Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a declarat ca a privit indignata ceea ce s-a intamplat in legatura cu revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA.

"Nu am sa vorbesc in numele colegilor mei judecatori, pentru ca nu am discutat cu dansii aspectele astea. Am sa vorbesc in numele meu si am sa va spun ca am privit, nu neaparat cu ingrijorare, dar intrigata tot ceea ce s-a intamplat, pentru ca mi s-a parut atat de inadmisibil de politizat totul, incat nu am stiut exact ce se intampla si nu am stiut in ce masura o structura care face parte (din autoritatea judecatoreasca - n.r.), potrivit Constitutiei, trebuie sa faca obiectul unor dispute politice. Asta nu mi se pare normal si nu trebuie sa se intample. Este adevarat ca statutul procurorului este destul de incert, lasam la o parte ca nimeni nu are drept obiectiv lamurirea anumitor aspecte destul de neclare si confuze din Constitutia Romaniei. Atata timp cat o structura face parte din autoritatea judecatoreasca, haideti sa nu facem campanii electorale, sa nu facem actiuni politice, implicand acea structura a autoritatii judecatoresti", a declarat Tarcea, potrivit Hotnews.ro.

Aceasta a afirmat ca nu este normal ca initiativa unei revocari sa porneasca din mediul politic sau ca ministrul Justitiei sa sesizeze Curtea Constitutionala.

"Nu mi se pare normal ca initiativa revocarii sa porneasca din mediul politic. Nu mi se pare normal ca un ministru al Justitiei sa sesizeze Curtea Constitutionala pe un aspect, pana la urma, comun al revocarii unui procuror sef. Nu mi se pare normal ca acelasi aspect sa ridice probleme de suspendare a presedintelui tarii. Este inadmisibil de politizat acest aspect si nu mi-as mai dori sa se intample", a precizat Cristina Tarcea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.