Potrivit lui Eugen Teodorovici costurile statului cu amnistia fiscala sunt nesemnificative, relativ la impactul pe care l-ar avea in plan economic si social inchiderea marilor companii cu datorii la stat.

"Amnistia fiscala este un subiect la moda. ", a spus ministrul, rugand presa sa-l ajute daca el nu reuseste sa explice lucrurile asa cum trebuie.

Conform declaratiilor lui Teodorovici, datoriile totale la stat sunt de circa 100 de milioane de lei, iar din aceastea, ponderea principala este a persoanelor juridice, unde sunt si marile companii de stat, care, din pacate, nu mai au cum sa fie ajutate, nici de catre stat, nici de alte companii partenere.

"Avand in vedere acest aspect, costul amnistiei este nesemnificativ. In schimb, din ziua a doua trebuie sa fim atenti sa nu se intample lucrurile la fel, adica sa fie manageri care sa stie sa faca lucrurile cum trebuie", a aratat Eugen Teodorovici.

Intrebat daca nu era mai bine sa eficientizeze intai companiile si abia apoi sa se treaca la amnistie, ministrul a raspuns ca nu aceasta este ordinea si ca acest subiect a aparut in presa si s-a complicat foarte mult, cu toate ca nimeni nu a spus ca exista vreun material pe acest subiect.

De asemenea, Teodorovici a adaugat ca vor exista anumite criterii in baza carora se vor sterge aceste datorii, cu mentiunea ca masura nu se va aplica societatilor aflate in insolventa si nici datoriilor la chirii, potrivit Economica.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.